Zelf Loungebank bouwen: YelmoXL door Fokelien

Zelfbouw-loungebank-YelmoXL-door Fokelien-03

Zelf Loungebank bouwen: YelmoXL door Fokelien

Zelfbouw-loungebank-YelmoXL-door Fokelien-02

Zelf Loungebank bouwen: YelmoXL door Fokelien

Zelfbouw-loungebank-YelmoXL-door Fokelien-01

Genieten nu heerlijk van onze loungebanken

Fokelien: “Ik zie nergens terug op de site waar ik een review/ervaring kan delen. Daarom maar even op deze manier. Ik hoop dat jullie deze voor mij kunnen plaatsen :).

Mijn ervaring nav jullie bouwtekening loungeset Yelmo.

Na lang zoeken naar een nieuwe loungeset met de nodige prijskaartjes kwam ik jullie bouwtekening tegen. Deze besteld en afgelopen winter heb ik de loungebank Yelmo gemaakt. Een 2 en een 3 zits. Wel de tekening qua maat aangepast in verband met de kussens van Ikea 62 x 62. En ik heb de bank een wat robuuster uiterlijk gegeven. Onder de 3 zits bank heb ik een poot ter versteviging gemaakt.

Het zagen heb ik uitbesteed aan Hubo Harlingen. Een zaagplan heb ik gemaakt in het programma MaxCut (https://www.maxcutsoftware.com) nav de ervaringen van Sam hier op de pagina. Ik heb 18 mm multiplex hardhout gebruikt voor dit project. Het in elkaar zetten van de banken was prima te doen met de duidelijke beschrijving. De banken zijn geschilderd in Ceta bever zwarte teer.

De kussens zoals eerder gezegd komen bij Ikea vandaan. Totaal hebben de banken inclusief kussens en verf mij zo’n € 500,00 gekost. Scheelt mij met de loungeset die ik op het oog had € 1.000,- :).

We genieten nu heerlijk van onze loungebanken en krijgen veel complimenten.”

Rob (meubelwerktekening): “Bedankt voor het opsturen van de foto’s en je ervaringen met het maken van jullie YelmoXL Loungehoekbank. Wat een gezellig hoekje hebben jullie daar gecreëerd! Grappig dat jullie je eigen stijl hebben gemaakt met al die rechte kanten. Ziet er ook goed uit (beetje Rietveld?) Leuk ook die foto zonder de kussens zodat je dat goed kunt zien. Misschien inspireert het weer anderen. Heel veel plezier van jullie loungeset!

Om een review te schrijven moet je een account hebben en ingelogd zijn. En dat doet eigenlijk niemand, wat ik goed begrijp. Gelukkig sturen veel mensen, zoals als jij, een mailtje 🙂 want de foto’s en ervaringen helpen en inspireren weer anderen!

Geef een reactie