Loungeset maken.
Edwin: “Ik heb de loungeset in circa drie dagen in elkaar gezet.”
De werktekening vond ik perfect, goede uitleg, goede maatvoering.
Omdat ik tropisch hardhout heb gebruikt, planken dus, heb ik wel een nieuw zaagplan gemaakt en het model hier en daar wat moeten aanpassen.
Als je dat gaat doen is het overigens wel handig als je de beschikking hebt over goed (professionele) apparatuur want er zit behoorlijk wat nauwkeurig zaagwerk in.
De kussens heb ik laten maken, niet in het zwart, taupe of grijs wat je nu vaak ziet, maar blauw, oranje en groen.
Nogmaals werktekening, boekje kan ik beter zeggen, was echt heel goed en ik kan hem aan iedereen aanbevelen.
Zie bijgevoegde foto voor het resultaat.”
Voorbeeld van enkele pagina’s uit het werktekeningenpakket loungeset Yelmo

Zelf deze loungeset maken met het bouwtekeningenpakket Yelmo
Alle loungesets in de projectgroep Yelmo zijn gemaakt met behulp van de bouwtekeningen van Neo-Eko. Het werktekeningenpakket bevat onder andere een materiaallijst, een zaaglijst, en er wordt aangegeven welk gereedschap kan worden gebruikt. Voor veel meubels en ook voor deze loungeset is een zaagplan opgenomen waarin is aangegeven hoe je de onderdelen efficiënt uit de plaat zaagt.
De handleiding werkt als een stappenplan dat je volgt als een recept: “men neme ect.” en zo werk je het stappenplan af tot de complete loungeset af is. Veel mensen die de loungeset maken doen hun eigen aanpassingen. Ze maken een tweezitter of twee driezitters, verhogen het bijpassende tafeltje of gebruiken ander materiaal zoals massief tuinhout. Door de duidelijke tekeningen en het stappenplan wordt dit relatief eenvoudig. Bekijk ook onze video over deze loungeset
Loungeset maken van steigerhout?
Steigerhout is populair al heb ik het idee dat het al weer wat op z’n retour is. Maar natuurlijk kun je deze loungeset maken van steigerhout . De tekeningen gaan echter uit van 18 mm dik hout, een standaard maat voor multiplex plaatmateriaal dus je zult dan wel wat aanpassingen moeten doen in de zaaglijst. Voor de -stevige- constructie maakt het verder niet uit.
De keuze voor multiplex is natuurlijk niet toevallig: het is relatief goedkoop, constructief stabiel, maatvast en goed te bewerken. Een ideaal materiaal dus voor de lichtvoetige, ruimtelijke meubels die ik in mijn ontwerpen nastreef.