Tip’s voor aanschaf van materiaal, onderdelen en gereedschap

Veel bouwers delen, vaak op ons verzoek, de ervaringen die ze hebben met leveranciers. Bij de reviews en op de projectpagina’s ‘gemaakt’ zijn veel tevreden en zelfs enthousiaste reacties te lezen over plaatselijke bedrijven. Woon je in de buurt van zo’n bedrijf, doe er je voordeel mee.
Vanuit onze interesse om het de bouwers makkelijker te maken zijn we ook op zoek gegaan naar landelijke leveranciers van plaatmateriaal, de basis van bijna alle bouwtekeningen.

Vergelijkingstabel

Het eerste hulpmiddel dat dit opleverde was de vergelijkingstabel. En dat bracht ons bij het idee om zelf goede leveranciers te tippen. Bij het maken van de tekeningen moeten we op zoek naar leveranciers die de benodigde onderdelen zoals scharnieren of ladegeleiders etc in de goede kwaliteit door heel Nederland en België kunnen leveren.
Uiteraard gaan we dan op zoek naar een bedrijf met een goed assortiment, goede prijzen en een overzichtelijke website. Met zo’n bedrijf gaan we graag een partnerschap aan.

GEREEDSCHAPCENTRUM.NL

gereedschap kopen bij gereedschapcentrum

MEUBELBESLAGONLINE.NL

meubelbeslag kopen bij meubelbeslag online

Win win win

De opbrengsten uit de verkoop van tekeningen zijn helaas nauwelijks voldoende om alle arbeidsuren en andere kosten te dekken. Het ontwerpen van de meubels en het maken van de handleidingen kost veel tijd en dus geld, evenals het onderhouden van de website. En aangezien we met de werktekeningen voor een deel in ons levensonderhoud moeten voorzien en we de prijzen voor de werktekeningen niet willen verhogen zijn we op zoek naar andere inkomsten.
Uitgangspunt is dat iedereen er wat mee op schiet. Natuurlijk gaan we hier niet zomaar advertenties verkopen. Alleen bedrijven waarvan wij denken dat ze meerwaarde leveren op het gebied van kwaliteit, service of prijs komen in aanmerking. Ken je zo’n bedrijf? laat het ons weten. Ben je niet tevreden over één van onze partners, laat het alsjeblieft ook weten.

Wij willen alleen partners die direct iets te maken hebben met het zelf bouwen van meubels. Dus leveranciers van materiaal, onderdelen (hang en sluitwerk) en gereedschap. Of bijvoorbeeld kussens voor de loungebank.

Partners

Wij hebben momenteel twee partners: Gereedschapcentrum.nl, en meubelbeslagonline.nl.  Voor beide online shops kiezen we omdat ze op prijs concurrerend zijn, een uitgebreid assortiment aanbieden en goede kwaliteit leveren.

We zijn nog op zoek naar partners voor hout/plaatmateriaal (i.c.m. zagen en bezorgen), bevestigingsmateriaal (schroeven etc.) en afwerkingsmiddelen (verf, lak, olie, was etc.) Zie hier alvast onze tips