Eekhoornhuis Arvilla gemaakt door Willy

Gemaakt door Luca en haar vader Jip

Rob:”Leuk en goed gecamoufleerd. Hopelijk kunnen de eekhoorns hem vinden ;-).”.
Jip: Je vraagt om opmerkingen over de bouwtekening. Ik heb er slechts één: De maten van H4 en H5 zouden hetzelfde moeten zijn. Maar voor H4 is 283 mm en H5 is 271 mm opgegeven. Onderdeel H3 klopt niet. De opgegeven lengte is 513 en dat moet 536 mm zijn..
Verder is het problematisch om zo’n huisje gewoon aan een boom te schroeven. De boom wordt jaarlijks een paar mm dikker en duwt daardoor het huisje over de schroeven heen zodat het valt. Het is beter om zogenaamde kozijnschroeven of afstandschroeven te gebruiken en wat ruimte vrij te houden tussen de boom en het huisje. De boom kan dan groeien zonder tegen het huisje te drukken. De montage plank V6 zou je dan beter wel dubbeldik moeten maken om de kozijnschroeven meer houvast te geven.
Rob:”Bedankt voor je reactie. Ik kan me voorstellen dat je meent dat H4 en H5 dezelfde maat zouden hebben. En dat zou ook goed kunnen. Ik heb er echter bewust voor gekozen om het dak aan één zijde iets meer te laten oversteken. Om het geheel van asymmetriën weer in balans te brengen. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. H3 moet inderdaad 536 mm zijn 😬. Ik heb het inmiddels aangepast. Bedankt voor het melden!

​Wat betreft je tweede opmerking: daar heb je een goed punt. Ik had daar inderdaad geen rekening mee gehouden. En je stelt een mooie oplossing voor. Ik denk dat met goed (niet te zacht) hout 25 mm dikte voor V6 dan zou volstaan. Maar het is wellicht eenvoudiger V6 dubbel te maken en op elkaar te schroeven en lijmen.
Een andere optie zou kunnen zijn om het huisje met touw aan V6 op te hangen. Maar jouw oplossing is fraaier”.

deze werktekening bekijken