Commode Nicole zelf gemaakt door Marcel
Dit heeft heel veel opzoekwerk voorkomen

Marcel: ” Ik moet zeggen dat de beschrijving en de tekeningen prima waren en ik nooit onduidelijkheden of onjuistheden ben tegen gekomen. Daarnaast heb ik de suggestie voor de te gebruiken ladegeleiders zeer gewaardeerd. Dit heeft heel veel opzoekwerk voorkomen denk ik. De geleiders zijn inderdaad prijzig, maar het geeft het meubelstuk een meer luxe gevoel in het gebruik.
Het hout heb ik laten zagen bij de Hornbach. Hiervoor is multiplex gebruikt met een dieprode kleur (hardhoutachtig). Helaas was berken niet op voorraad. Enige haast was toch geboden omdat de uitgerekende datum toch al snel in de buurt kwam. De commode heeft met dit materiaal een aanzienlijk gewicht gekregen. Het hout heeft bij mijn weten ongeveer 120 euro gekost inclusief het meeste zaagwerk.
Ik heb enige ervaring met het vervaardigen van meubels. Zo vind ik het fantastisch om meubels van Rietveld te bouwen. Onlangs ben ik bekend geraakt met de lamello frees machine (gebruikt bij Steltmanstoel). Deze heb ik waar mogelijk ook toegepast op de Nicole commode. Dit in combinatie met constructielijm. De overige verbindingen zijn torx schroeven van de voorgeschreven maten gebruikt.
Inmiddels is de commode vol in gebruik en wel naar volle tevredenheid. Veel bergruimte, goede maatgeving/ werkhoogte en het opbergvak onder het werkblad blijkt ook erg handig. Vriendelijke groet en bedankt voor het fraaie ontwerp!”

deze werktekening bekijken