Zelfbouw dressoir dario Neo-Eko door Roland

Zelfbouw-Dressoir-Dario-door Roland-B-01

Zelfbouw dressoir dario Neo-Eko door Roland

Zelfbouw-Dressoir-Dario-door Roland-B-03

Erg mooi geworden, bedankt voor de werktekening

Roeland: Ik heb dressoir Dario gemaakt. Erg mooi geworden, bedankt voor de werktekening. Wij hebben hem zelf aangepast zodat het dressoir 100cm hoog is, en hebben wat legplanken toegevoegd. De deuren zijn van massief eiken (grijs geolied) en de rest is van MDF.

Nog een paar kleine opmerkingen over de werktekening:
– Niet alle maten in de beschrijving klopten met de zaaglijst.
– Sommige legplanken waren in de zaaglijst te groot (1 mm groter dan de ruimte i.p.v 1 mm kleiner)
– Het aantal aangegeven schroeven was veel te hoog. Ruim twee keer zoveel als je het aantal schroeven in de beschrijving optelt.

Rob (meubelwerktekening): Bedankt voor je commentaar en foto’s. Dat heb je snel gedaan 😉 en het ziet er ook nog mooi en netjes uit!
Ik zal het aankoopbedrag terugstorten op je rekening.

Ik zal de werktekening naar aanleiding van je opmerkingen aanpassen. Welke maten klopten er nog meer niet, afgezien van de planken?
Ik zet je foto’s graag op onze site. Misschien heb je nog aanvullend commentaar voor andere bouwers (hoe je de klus hebt ervaren, tips, leveranciers etc.)

Alvast bedankt en heel veel plezier van het dressoir!

Roeland: Nog wat meer info. Ik heb het hout besteld bij opmaatzagen.com. Ben daar erg tevreden over, alles exact op maat en ook nog de optie om kanten af te schuinen. Zelfs de voet van de kast in trapezium vorm kon ik zo op maat bestellen. Het in elkaar zetten van de kast ging erg snel, in totaal nog geen dag bezig geweest. Meeste werk is gaan zitten in het verven en oliën maar dat is ook niet mijn hobby. ☺️

Wat betreft de maten, het zijn h5 en v5 die niet helemaal overeenkomen tussen de zaaglijst en beschrijving.

Rob: Bedankt voor je aanvulling. Ik heb de werktekening inmiddels aangepast. De maten waren wel storend maar gelukkig geen groot probleem voor de bouwer. Hoe ik me verteld heb bij de schroeven is me een raadsel.