Hoogslaper zelfbouw door Edzer, berken multiplex

Hoogslaper zelfbouw door Edzer, berken multiplex

Hoogslaper zelfbouw door Edzer, berken multiplex

Hoogslaper zelfbouw door Edzer, berken multiplex

Per bed ongeveer drie dagen over gedaan

Edzer: “Nog steeds geen foto’s genomen van de bedden (twee gemaakt voor mijn beide tweelingdochters) terwijl het helemaal af is, maar op deze zie je wel beter hoe het in elkaar zit. Ik heb de bedden 10 a 15 cm hoger gemaakt, en met matrasbreedte van 90 cm. Eerst heb ik de wat makkelijke gemaakt, later de andere in spiegelbeeld en om een schouw heen. Bij die laatste heb ik niet het bakje aan de voorkant gemaakt, maar twee vakjes aan de achterkant. Hoop gereken maar ik kwam er wel uit. Per bed had ik drie platen nodig.

Het hout heb ik bij de bouwmaat gehaald (wel pasje voor geleend). Voordeel is dat ze hier meer (ook smalle latten) en makkelijker zagen (namen echt de tijd) dan in de consumenten bouwmarkten. De lattenbodem (niet op foto) is van de Ikea.

Ik vond het (voor mijn eerste meubels) goed te doen met de beschrijving, en ook erg leuk. Deuvelen met lijmen ging ook goed. Ik heb er per bed ongeveer drie dagen over gedaan. De enige kleine opmerking op de tekening is dat ik wat laat zag hoe de haakse verbinding van de twee hoekplaten is. (De grote achterplank van het kastdeel met de kleinere haaks er op.) Bij het eerste bed staat de grote plaat haaks op de kleine waardoor de planken (treden) nu wat korter zijn.”