Zelf gebouwd: stapelbed Mila van neo-eko door Annelies

Stapelbed-Mila-door-Annelies-V-02

Zelf gebouwd: stapelbed Mila van neo-eko door Annelies

Stapelbed-Mila-door-Annelies-V-01

Heel veel plezier beleefd aan het bouwen

We hebben samen met onze 2 zonen heel veel plezier beleefd aan het bouwen van hun stapelbed. De jongens (en wij ook) zijn heel tevreden met het eindresultaat.

We hebben het hout aangekocht bij Houthandel De Sutter, Oosterzele, België en hebben het hout daar ook laten verzagen. Het volgen van de handleiding verliep vlot en heeft alles bij elkaar ongeveer een volledige dag in beslag genomen. We hebben het bed niet geverfd, maar wel behandeld met meubelvernis. Dit was ons eerste meubel dat we zelf gemaakt hebben, en hebben geen professionele technieken gebruikt.

1 minpunt in het monteren: de lange, smalle plank die rechts buiten de trap komt was bij ons ongeveer 1 cm te kort. Dit was te wijten aan het minder nauwkeurige zaagwerk van de korte plankjes die tussen de treden komen. Deze plankjes waren 1 a 2 mm te lang, maar na het stapelen hadden we dus wel 1 cm teveel. Het hele bed stond wel waterpas en dus hebben we een blokje van 1 cm tussen geschoven. Dit zie je nauwelijks doordat het bakje ook op het bed staat.

We vonden het een zeer positieve ervaring en zullen in de toekomst nog overwegen om 1 van je werktekeningen te gebruiken.

Rob: “Fijn dat jullie zo enthousiast zijn. Het is ook prima gelukt! Het is absoluut niet te zien dat dit jullie eerste meubel is”

deze werktekening bekijken