Zelf je bed bouwen: tweepersoonsbed Azobe door Joyce

Doe-het-zelf-bed-maken-door-Joyce-W-18

Zelf je bed bouwen: tweepersoonsbed Azobe door Joyce

Doe-het-zelf-bed-maken-door-Joyce-W-17

Zelf je bed bouwen: tweepersoonsbed Azobe door Joyce

Doe-het-zelf-bed-maken-door-Joyce-W-16

Zelf je bed bouwen: tweepersoonsbed Azobe door Joyce

Doe-het-zelf-bed-maken-door-Joyce-W-15

Zelf je bed bouwen: tweepersoonsbed Azobe door Joyce

Doe-het-zelf-bed-maken-door-Joyce-W-05

Jullie ontwerp was ideaal

Joyce: “Ik heb een tijd geleden inderdaad een 180 x 220 cm bed gebouwd op basis van jullie instructies. We zijn van plan om onze gastenkamer aan te bieden op Airbnb, vandaar dat ik een goed bed wilde. Ik wilde geen poten op de uiteinden omdat je daar altijd je tenen aan stoot, dus jullie ontwerp was ideaal: eenvoudig, strak en handig.

Het is allemaal goed gegaan. Ik heb er echt de tijd voor genomen, omdat ik nooit eerder een meubelstuk heb gemaakt, en omdat ik geen fouten wilde maken. Ik heb het werk over drie weken verdeeld, denk ik. Geen idee hoe lang ik er precies aan besteed heb. Het was niet moeilijk, en de handleiding was duidelijk.

Ik heb meubelplaat grenen bij de Praxis gehaald (omdat ik het daarna wilde schilderen heb ik het goedkoopste, makkelijk te verkrijgen gladde houtmateriaal gekozen) en daar in brede planken laten zagen (supergoeie service van Praxis Den Haag locatie Megastores). Vervolgens heb ik de planken zelf afgekort, ingezaagd en verstek gezaagd met een cirkelzaag. Ik denk dat het alles bij elkaar zo’n 200 euro aan materiaal was, inclusief lijm, schroeven en hoekprofielen.

Uiteindelijk heb ik twee Auping bedbodems van 210 cm gratis opgehaald via Marktplaats. Ik wilde graag 220 cm lang maar die kon ik zo snel niet vinden, en al helemaal niet gratis :-). Ik heb dus nu blokjes aan de binnenzijde van de ombouw gemaakt die de bodems op hun plek houden. Morgen komen de matrassen en is mijn bed klaar! Ik stuur je een paar foto’s van het proces en het eindresultaat via Wetransfer. De kamer is klein, dus het is heel lastig om het hele bed er op te krijgen.

Hartelijk dank voor de werktekening!”