Zelfbouw Stapelbed Mila gemaakt door Sicco

Zelfbouw-stapelbed-Mila-door-Sicco-01

Zelfbouw Stapelbed Mila gemaakt door Sicco

Zelfbouw-stapelbed-Mila-door-Sicco-05

Zelfbouw Stapelbed Mila gemaakt door Sicco

Zelfbouw-stapelbed-Mila-door-Sicco-04

Zelfbouw Stapelbed Mila gemaakt door Sicco

Zelfbouw-stapelbed-Mila-door-Sicco-03

Zelfbouw Stapelbed Mila gemaakt door Sicco

Zelfbouw-stapelbed-Mila-door-Sicco-02

Maar een stapelbed had ik nog nooit gemaakt

Sicco: “Ik heb het bed helemaal van berkenplex gemaakt. Het bed en de wand van 22 mm, ook staande delen voor het bovenste bed. De trap en de bedsteunen rondom het bovenste bed van 18 mm. Ik heb de bouwtekening iets aangepast aan de dikte van 22 mm. Ook heb de hoogte van de wand iets hoger gemaakt, omdat mijn matrassen wat dikker zijn. Totale hoogte 170 cm.
Ik heb wel al flink wat ervaring in het maken van meubels, maar een stapelbed had ik nog nooit gemaakt en daarom kwam de tekening goed van pas, want dan heb je toch gelijk een beeld van de verhoudingen/ hoogtes tussen de bedden, etc.
Het bouwen heeft me, denk ik, tweeenhalve dag tijd gekost. De afwerking, schilderen/ lakken kostte me ongeveer dezelfde hoeveelheid tijd.Vooral het werken met meerdere kleuren kost tijd omdat je dan eerst moet schilderen voordat je het bed weer in elkaar kan zetten.
Voor de verbindingen heb ik gebruik gemaakt van de dominofrees van Festool. Het kan ook gewoon met schroeven, maar dan ben je bij de afwerking weer meer tijd kwijt (plamuren) en blijven de schroeven zichtbaar bij het bouwen van de trap.

Halverwege toen ik even moe was, ben ik zelf even gaan liggen in het bed en ik werd 3 uur later wakker…. lijkt me de beste proeve van geschiktheid!

Hierbij wat foto’s van het resultaat. Het is een mooi bed geworden, tekeningen waren top!”

Bedankt voor de foto’s. Ik ben er erg blij mee want het ziet er fantastisch uit! De kleuren, de afwerking, ik ben er mee in mijn sas.
Ik zet het dus graag op onze site.
Rob