Ledikant / kinderbed Leon gemaakt door Hans

Ledikant-Leon-door-Hans-F-vdT-01

Ledikant Leon gemaakt door Hans

Ledikant-Leon-door-Hans-F-vdT-05

Ledikant Leon gemaakt door Hans

Ledikant-Leon-door-Hans-F-vdT-02

Ledikant Leon gemaakt door Hans

Ledikant-Leon-door-Hans-F-vdT-03

Ledikant Leon gemaakt door Hans

Ledikant-Leon-door-Hans-F-vdT-04

Ledikant Leon gemaakt door Hans

Ledikant-Leon-door-Hans-F-vdT-06

Ledikant Leon gemaakt door Hans

Ledikant-Leon-door-Hans-F-vdT-07

Hans: “Alles gelukt, maar dat kan je zelf zien op de foto’s. De uitvoer is in essen afgewerkt met auro olie en was 2-in-1 nr. 129 en berkenmultiplex afgewerkt in zijdeglans wit. De vos is van de hand van de aanstaande opa.
De tekeningen waren zeker duidelijk genoeg om het geheel vanaf te maken. Met voldoende tips over hoe je iets zou kunnen doen.
Wat heb ik er aan tijd aan besteed? Bij elkaar een dag of zes verdeeld in meerdere stukjes en, inclusief een pilsje tussendoor voor:
Massief hout, zagen/vlakken/vandikken/verstekken/lijmen/zagen/schuren en tenen maken. Plaatmateriaal, op maat gezaagd door de houthandel
Boren, monteren, opzuiveren, schuren en gronden, tussenschuren, 2x aflak en weer in elkaar zetten. En en-passant ook het blad voor op de commode maken.
Aanwijzingen/tips gemist: Locatie boorgaten van v4, zowel bevestiging aan poten als locatie spijlen (moet je nu voor rekenen). Bevestiging aan de poten is boven anders dan onder en daar moet je even verdacht op zijn. V3, l en b zijn gewisseld. (Rob: naar aanleiding van je opmerkingen heb ik e.e.a. aangepast.) Naast de zaaglijst zou een zaagplan, of indicatie van benodigde plaatafmetingen de boodschappenlijst nog makkelijker maken.
‘Professionele technieken’: Poten zijn in verstek gemaakt op de zaagtafel. Opzuiveren met de afrondfrees op de freestafel.Tenen heb ik eerst aan de poten gelijmd en daarna met de Fein bijgezaagd. Ik heb de nodige ervaring en handigheid met hout. Oa diverse meubels gemaakt of op maat gemaakt, reparaties houten boot, houtrot reparaties kozijnen, vloeren leggen, etc..
Plaatmateriaal komt bij Wigbold en het essen bij Dikhout in Groningen. Beidde prima zaken.
De Wigbold zaagt zeer nauwkeurig op maat en als je van te voren even belt of langsgaat staat het daarna voor je klaar. Dikhout heeft prachtig mooi hout inclusief enthousiast verhaal en advies, is niet de goedkoopste.
De commode komt van marktplaats, waarbij ik het blad vervangen heb door een essen blad vd rest van de plank. Planken zitten met lamello’s aan elkaar met een half ingefreesde dwarsplank tegen het kromtrekken. “