Loungebank maken: YelmoXL gebouwd door Rob

Lounge-hoekbank-zelf-maken-Rob-L-02

Loungebank maken: YelmoXL gebouwd door Rob

Lounge-hoekbank-zelf-maken-Rob-L-01

Tekening en werkbeschrijving waren heel duidelijk

Rob: Ik heb 3 platen watervast multiplex gebruikt. Deze platen heb ik gekocht bij Bakkerdehouthandel met 200 torx schroeven voor € 310,-. De tekening en werkbeschrijving waren heel duidelijk. Ik heb de platen zelf gezaagd. Dit was wel een klus omdat alles tot op de millimeter nauwkeurig moet. De bank heb ik vervolgens met schroeven in elkaar gezet en het paste allemaal heel goed.

Vervolgens de bank weer uit elkaar gehaald en geschuurd en tweemaal in de grondverf gezet. Een aantal verbindingen heb ik gelijmd met bruislijm. Ik heb Sikkens Rubbol primer plus 2 liter voor € 63,- gebruikt. Dit is de stand van zaken op dit moment. Door het koude weer kon ik niet schilderen.
Nu heb ik een vraag. Wat is het beste? De bank ingeklaard zetten en dan aflakken( Sikkens Rubol Semi Gloss € 49,90). Of de onderdelen aflakken en daarna in elkaar zetten ( dan blijf je wel alle rvs schroeven zien).

Inmiddels heb ik ook kussens besteld (polyether SG 35 firm 10 cm dik) en plofkussens voor de rugleuning. ( totaal ongeveer € 250,-). De werkuren heb ik niet bijgehouden maar je moet wel de tijd hebben en nemen. Ik heb wel enige ervaring met het maken van meubels ( separaat heb ik een foto gestuurd van mijn vorige project)
Zodra de bank klaar is zal ik een foto sturen.

Rob (meubelwerktekening): “De bank is zo ontworpen dat hij in delen/modules uit elkaar te halen is om hem in de winter te kunnen opslaan. Deze delen kun je sowieso in elkaar zetten en dan lakken. Als je niet van plan bent de bank nog uit elkaar te halen dan kun je hem ook lakken nadat je hem helemaal in elkaar hebt gezet. Maar het modulaire systeem heeft nog een voordeel: je kunt de onderdelen ook anders groeperen of later veranderen.

Ik zie verder geen andere overwegingen dan die je zelf al noemt: soms kun je schroeven in het zicht vermijden. Al zijn de meeste verbindingen tussen de modules al expres uit het zicht gehouden.
En, als je van plan bent hem niet meer uit elkaar te halen kun je alle verbindingen ook lijmen. Dat maakt hem nog stabieler”.

Geef een reactie