Loungebank maken: YelmoXL gebouwd door Ton

Tuinbank-loungebank-Neo-Eko-zelf-maken-Ton-dK-04

Loungebank maken: YelmoXL gebouwd door Ton

Tuinbank-loungebank-Neo-Eko-zelf-maken-Ton-dK-03

Loungebank maken: YelmoXL gebouwd door Ton

Tuinbank-loungebank-Neo-Eko-zelf-maken-Ton-dK-02

Loungebank maken: YelmoXL gebouwd door Ton

Tuinbank-loungebank-Neo-Eko-zelf-maken-Ton-dK-01

Allemaal goed gelukt

Ton: “Afgelopen weken gewerkt aan het maken van de lounge bank. Allemaal goed gelukt, al zeg ik het zelf. In de bijlage tref je enige foto’s en andere bestanden aan.

De werktekeningen en beschrijvingen zijn zeer duidelijk en goed bruikbaar.
Ik heb de maten aangepast aan de kussens die we bij Ikea gekocht hebben: 620×620 mm. Ik heb hiervoor de zaaglijst uit het pdf bestand gekopieerd naar een tabel in word document (zie bijlage) en de maten aangepast. Tip: het zou wellicht handig zijn om de zaaglijst als excel bestand aan te leveren. Omdat we ook de ‘korte’ poot van de bank als 1-zits wilden uitvoeren moesten deze maten ook aangepast worden. Tevens had dit gevolgen voor het zaagplan. Ik heb een nieuw zaagplan gemaakt door in Powerpoint de diverse delen als losse ‘blokken’ op een rechthoek van 2440×1220 mm in te passen. Werkte uitstekend! Zie de pptx file in de bijlage.

Het hout (18mm berken multiplex, klasse B/BB) heb ik bij de Gamma gekocht. 91,25 euro per plaat van 244x122cm. RVS schroeven. De bank is afgewerkt met Rambo pantserlak (3 lagen). Bij elkaar heeft de bank ong. 400 euro gekost. En bij elkaar zo’n 7 a 8 dagen werk J.

De delen gezaagd met een hand cirkelzaag en gebruik gemaakt van een zaaglineaal (ging uitstekend!). Kanten afgewerkt met een bovenfrees.
Deze frees ook gebruikt om de sleuven in de zitting te frezen (zie foto’s). Deze sleuven vond ik nodig om te voorkomen dat er (veel) water op de zitting blijft liggen (de bank staat niet onder een overkapping).”

Rob (meubelwerktekening): “Bedankt voor je foto’s, uitgebreide beschrijving en ook voor anderen nuttige tips. Heel erg goed gelukt!

Geef een reactie