Zelfbouw loungeset YelmoXL in Fins berken door Anke

Tuinbank-loungebank-zelf-maken-Anke-A-02

Zelfbouw loungeset YelmoXL in Fins berken door Anke

Tuinbank-loungebank-zelf-maken-Anke-A-05

Zelfbouw loungeset YelmoXL in Fins berken door Anke

Tuinbank-loungebank-zelf-maken-Anke-A-04

werktekening bekijken

Ik heb de bank gemaakt van Fins Berken multiplex

Anke:

Ik heb de bank gemaakt van Fins Berken multiplex. De werktekening heb ik aangepast naar de maat van de kussens. Wij hebben gekozen voor grote kussens die iets dieper waren omdat we ook graag lekker willen liggen op de bank.
De kussens zijn van Hartman Havanna 75 x 75 . Verder  heb ik een zijde verlengd omdat we een groot gezin hebben en de voorkant voorzien van een opstaand randje zodat de kussens goed blijven liggen.
Het bouwen ging goed maar enige ervaring in houtverwerking is wel een pré. Ik heb alles gezaagd op een professionele zaag op mijn werk. Er zitten toch wel wat uurtjes in maar het resultaat is het zeker waard. Omdat ik werkzaam ben in de hout en meubelbranche was het voor mij geen probleem om de bouwtekening aan te passen en de bank in elkaar te zetten.
Wij houden niet zo van robuuste banken van steigerhout. Deze bank is veel ruimtelijker en subtieler, wij krijgen veel positieve reacties! De bank heb ik behandeld met Revol olie van Aquamarijn.
Deze olie gebruik ik al jaren en is een van de beste die er is.
De bank met kussens heeft ons ongeveer 800 euro gekost omdat wij gekozen hebben voor exclusieve kussens. Het hout koste ongeveer 300 euro.
Wij zijn er in ieder geval blij mee en vertoeven heel wat uurtjes op de bank.

Geef een reactie