‘Een beetje een extra kamer gekregen’

Werktekening bekijken

Sitske: “Ik heb uiteindelijk gekozen voor de dubbele hoogslaper Ana en ben er zeer blij mee. Hij staat stabiel, is comfortabel en is voor mij een echt positieve noot tijdens een moeilijke verhuis. Daarnaast heb ik verschillende vrienden die nu ook op uw website aan het rondsnuisteren zijn met plannen om een kinderbed te maken, het enthousiasme in mijn omgeving is dus ook zeer groot.

Ik heb een aantal wijzigingen doorgevoerd: ik heb het bed hoger gemaakt, zodat ik rechtop kan staan als ik eronder sta. Ik heb namelijk gekozen voor een hoogslaper omdat ik erg weinig ruimte heb in mijn nieuwe huis, en zo heb ik een beetje een extra kamer gekregen. De onderkant van het bed is nu 1m86, de totale hoogte 2m247 (ik ben 1m78). Vanwege de extra hoogte heeft mijn neef, die schrijnwerker is, mij aangeraden om een balk te gebruiken ipv twee latten multiplex voor de vrijstaande paal, zodat die niet op termijn zou doorbuigen als we er met 2 op zouden liggen.
Ik heb ook een trap gemaakt ipv een ladder, dat leek mij comfortabeler om met blote voeten naar boven en naar beneden te klimmen.
Daarnaast heb ik als onderkant van het bed de onderkant van mijn oud bed hergebruikt, dat bespaarde mij de aankoop van een nieuwe lattenbodem en zo creëerde ik geen extra afval. Dat is een systeem van ikea, de middenbalk is bijvoorbeeld apart te verkrijgen voor 10€.
Ik heb het bakje ook hoger gezet, omdat ik een glas water naast mijn bed zet, en als het dekbed tussen de opening zou glijden tijdens de nacht, zou mijn glas kunnen omvallen en alles (wekker, gsm, uurwerk,…) nat kunnen maken.
Tot slot heb ik mijn huis ook erg weinig ruimte om was te drogen en zo, dus heb ik er ook een gordijnroede aan bevestigd (en later een mini-droogrek van ikea), zodat ik daar handdoeken of kleren die niet in de droogkast mogen, kan laten drogen.

U had gevraagd om een aantal foto’s door te sturen van het afgewerkte meubel. Ik stuur er u ook een paar van tijdens het bouwen, maar wel enkel die waarin de bouwers niet herkenbaar zijn, om hun privacy te respecteren. Ter informatie voeg ik ook mijn zaagplan toe. Indien gewenst voor andere mensen, mag u dat gerust doorgeven, onder het motto “delen is het nieuwe hebben”. Maar wees gerust, ik zal uw plan niet delen, enkel de link naar uw website.

Ik ben u ontzettend dankbaar en ben zeer enthousiast over uw bedrijfsmodel. Doe zo verder zou ik zeggen!”
Bedankt voor je enthousiaste commentaar!
En slim om bij je aanpassingen kant en klare onderdelen -van Ikea- toe te passen.
Rob