Zelf gemaakt bed Azobe door Sylvia
Zelf gemaakt bed Azobe door Sylvia

Gemaakt van massief berkenhout.

Sylvia: “Hierbij mijn foto’s van het bed. Het is een eenpersoonbed met een verhoogd hoofdeinde. Ik heb het gemaakt van massief berkenhout, dit heb ik gekocht bij de Arnhemse fijnhouthandel. Het bewerken van het hout, zoals het schaven en op maat zagen, heb ik gedaan bij het hobbycentrum Nijmegen-Oost (www.hobbycentrumnijmegenoost.nl) met hulp van de daar aanwezige begeleiding.

Thuis heb ik de houten delen gladgeschuurd en in elkaar gezet. Bij het in elkaar zetten hebben we gebruik gemaakt van twee hoekklemmen (https://www.heelgoedgereedschap.nl/hoekklem-stanley-bailey-voor-zware-toepassingen-0-83-122), dit om de verstek gezaagde hoeken netjes in een hoek van 90 graden vast te kunnen maken. We hebben daarbij eerst de hoeken, die het minst in het zicht zouden zijn gemonteerd, achteraf zouden we het juist andersom doen. Eerst de hoeken, die goed in het zicht liggen, want die zijn het makkelijkst mooi te verbinden. De laatste hoek staat toch wat onder spanning en is daardoor net minder mooi verbonden, waar de hoek midden-onder niet perfect aansluit). Al doende leert men.

De plank van het verhoogde hoofdeinde hebben we met deuvels verbonden met de onderste plank.
Ik heb het bed afgewerkt met blanke matte lak.
Dat is wel ongeveer de info, die ik voor je heb. Wij vinden het gebruik van de hoekklemmen wel aan te raden. Ook hebben we eerst de de planken aan elkaar verbonden mbv die hoekklemmen en daarna pas de poten onder het frame gezet.
Voor de rest hebben we jouw handleiding gevolgd, die overigens mooi duidelijk is.”