Bed-zelf-maken-Hayeda-roos
Bed-zelf-maken-Hayeda-roos
Bed-zelf-maken-Hayeda-roos
Bed-zelf-maken-Hayeda-roos
Aangepast naar onze wensen

Roos: “vorige week hebben we de bouwtekening van het bed gedownload en inmiddels hebben we er al twee nachten in geslapen!
We hebben het bed zelf wat aangepast naar onze wensen:
– we hebben alles wit geschilderd, behalve de poten en de latten tegen de rugleuning. Die zijn nu van blank hout. Omgedraaid dus zoals jullie het hebben gedaan
– onze lattenbodems en matrassen zijn samen 1.40 meter breed. Dus we hebben in de breedte de maten aangepast, dit was erg eenvoudig!
– we hebben de nachtkastjes niet gemaakt, omdat we die al hadden. We hebben daarom de poten die bij het voeteneind zitten ook bij het hoofdeinde gemaakt.

Het bed is voor een ‘leek’ goed te maken, al kost alles op maat zagen en voorboren gewoon wel veel tijd en concentratie. Maar dit is logisch. De handleiding was zeer duidelijk en de beschrijving compleet. We hebben wat kleine aanpassingen nav. de handleiding. Mochten jullie die nog willen hebben, laat maar weten dan zetten we dit op de mail.

Thomas:
” – Ik vond de tekening erg duidelijk. Ook het aanpassen (nachtkastjes eraf) was makkelijk te implementeren.
– Het bouwen van het bed heeft me, inclusief gronden en lakken een week gekost, uiteraard niet fulltime.
– Bij één aanwijzing stonden te lange schroeven aangegeven, maar ik weet zo niet welke. Ik heb de tekening hier niet bij de hand. Het was mij meteen duidelijk en ik heb kortere gebruikt. Geen probleem dus.
Rob: bedankt, passen we aan in de handleiding
– Ik heb een professionele handcirkelzaag gebruikt met begeleidingsrails. Die was onmisbaar. Verder heb ik een decoupeerzaag, accuboormachine etc. gebruikt. Alle gebruikte schroeven zijn torx, dat werkt erg prettig.
– Het hoofdeinde heb ik met deuvels én houtlijm bevestigd, omdat de nachtkastjes niet zijn gemonteerd. Ik had extra stevigheid nodig. Achter het hoofdeinde heb ik drie flinke metalen hoekprofielen bevestigd (uit het zicht) voor extra stevigheid.
– Ik heb al wat vaker meubels gemaakt, maar nog nooit zo groot en nog nooit met een bouwtekening.
– Ik heb alles gehaald bij de Gamma. De panelen en balken zijn prima, maar de volgende keer ga ik echt naar een houthandel. De kwaliteit is niet super.

Mijn volgende project wordt de Teruel tafel.

Al met al zijn we zeer blij met het resultaat! Het bed is zeer stevig, kraakt niet en oogt goed. Het slaapt daarnaast heerlijk!”

Rob: dus die schroeven verdwijnen straks achter de nachtkastjes 😉

deze werktekening bekijken