Zwevend zelfbouw TV-meubel Penelope door Twan
Zoiets nog niet eerder gedaan.

Twan: “Hierbij twee foto’s van het door mij gemaakte kastje. Ik heb zoiets nog niet eerder gedaan en ben volledig volgens de aanwijzigingen te werk gegaan. Alleen de maat iets aangepast aan de beschikbare ruimte en in het bovenste vak het tussenschortje weggelaten, omdat ander de dvd speler niet paste. Ik heb het geschilderd in de kleur van de muur zodat het rustig is. De tv kan met de zwenkarm gedraaid worden.
Ik heb bij GAMMA op de woonboulevard te Heerlen alle onderdelen uit twee MDF platen laten zagen. Ik heb hiervoor de tekening uit de werktekening opnieuw gemaakt voor mijn afmetingen. Ze hebben dit gratis en prima gedaan. Een aanrader dus.
Ik vond de tijd die ik eraan besteed heb wel meevallen. Ik denk twee middagen. Het verven heeft wel nog tijd gekost. Twee keer grondverf en twee keer afgelakt. Ik schat dat ik voor hout, lijm, schuurpapier en schroeven ca. € 75,00 kwijt was en voor de verf en rollers nog eens hetzelfde bedrag. Ik vond het werken met jullie bouwtekening heel leerzaam. Met deuvelen had ik nog niet eerder te maken gehad, maar is prima gelukt. Ook andere aanwijzingen zoals de soort schroeven en de methode van eerst in elkaar zetten en daarna pas weer de losse onderdelen verven, waren voor een leek zoals ik, erg nuttig en ook weer te gebruiken bij een volgende keer.

Samengevat: zonder jullie tekening, die duidelijk en leerzaam is, was het zeker niet gelukt om dit kastje te maken met als beloning de vele complimenten. Het grootste compliment kwam van mijn zwager, zelf een vakman, die vroeg waar ik het gekocht had…”

deze werktekening bekijken