Zwevend TV meubel ArturoXL gemaakt door Maaike

Voor ons de eerste keer

Maaike: Voor ons de eerste keer dat we een meubel gebouwd hebben vanaf een tekening en het is goed gelukt, zie bijgevoegde foto.

Wij hebben het hout via jullie site bij opmaatzagen.nl gekocht, ook een prima website met goede levering en bezorging tot in het huis. Het bouwen op zich was wel te doen, echt wel met z’n 2-en, want we hebben de maat van bijna 3m aangehouden. Wat wij moeilijk vonden was het frezen en toch ook wel het ophangen, stel dat de schroeven het niet houden, dus wij hebben voor de zekerheid nog keilbouten gebruikt. De kosten zijn vele malen hoger uitgevallen dan we gepland hadden ?, maar dat komt omdat we een freesmachine hebben aangeschaft en al het klein materiaal erbij (schroeven van een bepaalde maat zijn behoorlijk duur.) Ondanks dat, was het een erg leuke ervaring, de spullen die we hebben gekocht, zullen vast wel weer door ons voor iets anders gebruikt worden en de tekening was goed leesbaar, duidelijke instructies.

Rob (meubelwerktekening): Wat betreft het ophangen, ik kan me voorstellen dat meer mensen zich daar wat onzeker over voelen. Ik kan alleen zeggen dat ik heel veel kasten, en nog wel zwaardere ook, heb gemonteerd volgens de instructies van de werktekeningen.

Het lijkt me zonder ervaring wel lastiger inschatten of de muur degelijk genoeg is. Maar beton, baksteen en solide houten regelwerk zouden eigenlijk altijd goed moeten zijn.