Zwevend TV meubel ArturoXL gemaakt door Harry

Zelfbouw-tv-meubel-ArturoXL-Harry-V-01

Zwevend TV meubel ArturoXL gemaakt door Harry

Zelfbouw-tv-meubel-ArturoXL-Harry-V-03

Zwevend TV meubel ArturoXL gemaakt door Harry

Zelfbouw-tv-meubel-ArturoXL-Harry-V-05

Zwevend TV meubel ArturoXL gemaakt door Harry

Zelfbouw-tv-meubel-ArturoXL-Harry-V-02

Zwevend TV meubel ArturoXL gemaakt door Harry

Zelfbouw-tv-meubel-ArturoXL-Harry-V-04

Maten aangepast aan mijn eigen werkelijkheid

Harry: Inderdaad is je tekening, dat wil zeggen het ontwerp een goede hulp gebleken bij het maken van de kasten. Ik heb de tekening gebruikt als idee en vervolgens de maten aangepast aan mijn eigen werkelijkheid.
Overigens heb ik ontwerp nu nog een keer veranderd om er een dressoir-achtig meubel van te maken waarmee de inrichting van mijn dochters kamer erg eenvormig is. Voor het hout heb ik dit keer gebruik gemaakt van “zagenopmaat” omdat de lengten (260 cm) te groot waren voor mijn eigen zaagmachine. Dat is overigens een prima bedrijf wat bijzonder nauwkeurig werkt voor een goede prijs. Tenslotte was ik tevreden over het door jou aangeraden bedrijf voor het geleide systeem.
Het waren bepaald niet de eerste meubels die ik maakte en daarom heb ik ook veel meer als in jouw voorstel gebruik gemaakt van witte houtlijm en klemmen. Ik vind dat in dit soort toepassingen doorgaans plezieriger.

Rob -meubelwerktekening-: Bedankt voor je reactie en opmerkingen over de leveranciers van hout/zagen en geleiderails. Ik heb er ook een goede indruk van. Ik begrijp je opmerkingen over witte houtlijm en klemmen. Ik merk dat mijn tekeningen ook verkocht worden aan mensen voor wie het allemaal nieuw en spannend is en voor hen heb ik het niet te ingewikkeld gemaakt.
Zo kunnen ze met eenvoudige middelen toch een professioneel ogend meubel maken. Wie wat meer ervaren is gaat al snel meer lijmen en/of lamello’s e.d. gebruiken. Ik probeer de ontwerpen en tekeningen voor beide groepen interessant te maken.