Zelfbouw zwevend tv-meubel Penelope door Inez

Zwevend-TV-meubel-Penelope-zelf-maken-Inez-D-02

Zelfbouw zwevend tv-meubel Penelope door Inez

Zwevend-TV-meubel-Penelope-zelf-maken-Inez-D-01

Voor het eerst dat ik zelf een meubel heb gemaakt

Inez: “Ik had nog nooit eerder zelf een meubel gemaakt, maar vond het ontzettend leuk om te doen. En ik ben trots op het resultaat.

Het materiaal heb ik gekocht bij Praxis in Houten. Daar waren ze zeer behulpzaam. De kosten waren bij elkaar (voor MDF, verf, schroeven, schuurpapier, boortjes etc.) denk ik ongeveer € 200.
Hoeveel tijd ik eraan besteed heb, weet ik niet precies, maar het was een mooi project voor de kerstvakantie; ik heb er ongeveer anderhalve week over gedaan.

De beschrijving was heel duidelijk en de techniek niet al te moeilijk. Wel vond ik het lastig om van te voren aan de hand van de beschrijving te inventariseren wat ik nu precies aan materiaal nodig had.
Ik moest dus wel af en toe spullen bijhalen of terugbrengen.

Overigens heb ik het ontwerp wel wat aangepast. Ik heb andere afmetingen gebruikt, een tussenplank weggelaten en een extra gat aangebracht. Verder heb ik het meubel niet laten hangen, maar op het plateau naast de open haard geplaatst; wel met gebruikmaking van de ophangconstructie, zodat het meubel goed strak tegen de muur zit.

Ik denk niet dat de handleiding heel veel duidelijker kan. Uit de handleiding had ik afgeleid dat ik deuvels nodig had, dus die had ik gekocht. Pas later zag ik bij de benodigdheden dat je niet per se met deuvels hoefde te werken. Daarnaast had ik aanvankelijk niet het goede schuurpapier gekocht.
Als je geen ervaring hebt, ben je denk ik geneigd alles te kopen wat wordt genoemd, maar dat bleek dus niet helemaal nodig. Er staat zoveel informatie in de handleiding dat het lastig is om al meteen te bedenken wat je nou precies wel en niet nodig hebt. Maar liever teveel dan te weinig informatie. En niet erg om nog even terug te moeten naar de Praxis, hoor!

Ik heb door het hele project ook nog voor het eerst van m’n leven met een aanhanger gereden. De MDF-plaat paste namelijk net niet achterin mijn auto. Toen bood de Praxis-medewerker (die het wel mooi vond dat ik als vrouw van middelbare leeftijd een kast ging bouwen) me aan om een aanhanger te lenen. Normaliter zou mijn man dan rijden, maar die was er niet bij. Toen heb ik alsof het de normaalste zaak van de wereld was het aanbod geaccepteerd, zelf de aanhanger aangekoppeld, ermee naar huis gereden (zonder kentekenplaat en achteruit rijden vermijdend J) en toen weer teruggereden en afgekoppeld. Vond ik wel stoer van mezelf.”
Beste Inez,
Aardig dat je nog even reageert. Ik vind je opmerkingen over de handleiding nuttig. Weliswaar liever teveel informatie dan te weinig maar het loont de moeite om te kijken waar je verwarring kan vermijden. We gaan daar nog eens naar kijken. Misschien is een kort zinnetje bij ‘materiaal’ al genoeg.

Verder vind ik het ook stoer ???? en wellicht inspirerend voor anderen die aarzelen om aan zo’n project te beginnen.

Groeten, Rob